LVŽS frakcija siūlo leisti žmonėms įsisteigti darbo vietą sau kas trejus metus

Kartu su kolegomis – Tomu Tomilinu, Rima Baškiene, Linu Kukuraičiu, Laima Nagiene, Rimantė Šalaševičiūtė bei Luku Savicku – dar šią savaitę svarstymui užregistravome Užimtumo įstatymo pataisas.
Jų esmė – leisti žmonėms sukurti sau darbo vietą bent kartą per trejus metus, gaunant valstybės subsidijas. Tam būtų skirta kiek daugiau nei 19 tūkst.eurų, o tai, mano manymu, būtų tikrai svari pagalba kuriant individualią darbo vietą ar steigiant įmonę.
Jeigu žmogus nori įkurti darbo vietą sau ir pats išlaikyti savo šeimą, turėtume kuo labiau supaprastinti procesą ir jam padėti. Šiuo metu verslą praeityje turėjęs asmuo nepraranda teisės į Užimtumo tarnybos skiriamas išmokas, tačiau nebegali pretenduoti į paramą ir susikurti sau tinkamą darbo vietą. Tai nėra nei teisinga, nei logiška.
Šios pataisos nėra tik finansinė paskata, taip būtų suteikta daugiau galimybių žmonėms realizuoti savo potencialą ir vystyti idėjas. Ypatingai vyresnio amžiaus žmonėms, kurie dažnai atsiduria darbo rinkos užribyje.
Šie pakeitimai tik dalis viso, mūsų frakcijos paruošto, socialinės srities įstatymų tobulinimo paketo. Tikiuosi, kad priimti įstatymų projektai padės greičiau atsigauti tiek smulkiajam verslui, tiek pagerins gyvenimą pažeidžiamiausiai visuomenės grupei.

Daugiau skaitykite 15min straipsnyje.

2021-06-11T08:21:41+02:00 2021, balandžio 15|Naujienos|

Palikti komentarą