Lietuvos kurortų ir Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos konferencija

Praėjusią savaitę dalyvavau konferencijoje Birštone, kurią surengė Lietuvos kurortų ir Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos. Dalyvavo nacionalinės valdžios, savivaldos, mokslo, verslo atstovai, svečiai iš užsienio. Kalbėta ne tik apie kurortų, reabilitacijos įstaigų praradimus ir pasiaukojantį darbą pandemijos situacijoje, bet ir tolesnes jų veiklos perspektyvas.
Seimo Sveikatos komiteto pirmininkas A.Matulas informavo apie keičiamą reabilitacijos paslaugų apmokėjimo sistemą, taip pat sakė, kad numatoma mažinti lėšas, skiriamas pacientų nakvynėms reabilitacijos įstaigose, o plėsti pirminės ambulatorinės reabilitacijos paslaugas ligoninėse. Įmonių, teikiančių reabilitacijos paslaugas, atstovai teigė, jog sudėtinga dirbti nežinant nei kada, nei kokiu tarifu už jau suteiktas paslaugas bus apmokėta, priimtoje rezoliucijoje prašė negriauti gerai veikiančios sistemos. Asociacijų atstovai taip pat jautėsi apgauti, nes žadėtų 50 mln. eurų, skirtų turizmui skatinti, Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane taip ir neatsirado.
Tikiuosi, svarstant Seime projektus, susijusius su kurortų plėtra bei reabilitacijos įstaigų veiklos reglamentavimu, sugebėsime pasiekti, kad būtų atsižvelgta į toje srityje dirbančių žmonių nuomonę bei pasiūlymus.
Pirmą kartą Lietuvoje viešinti Europos SPA asociacijos Generalinė sekretorė Csilla Mezosi susižavėjo Lietuvos gamta bei pareiškė neturinti abejonių, kad Lietuvoje teikiamų reabilitacijos paslaugų lygis atitinka aukščiausio lygio Europos standartus. Ji apgailestavo, kad Europoje nežinoma apie Lietuvos kurortus ir reabilitacijos įstaigas, retoriškai klausė: „Atrodo, kad Jūs tyčia slepiate šiuos savo turtus. Kodėl?”
Tuo tarpu konferencijoje dalyvavęs įstaigos „Keliauk Lietuvoje” vadovas pasakojo, kiek daug jie nuveikė populiarindami Lietuvą pasaulyje.
Beje, mano kolega Domas Griškevičius detaliau pasigilino ir pateikė skaičiavimus, kiek tai kainavo ir kaip ši pagalba buvo įgyvendinta realiai.
2024-08-20T15:46:55+02:00 2021, spalio 25|Naujienos|

Palikti komentarą