Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ įsteigimas

Viešojoje erdvėje neslopsta polemika apie mūsų įsteigtą Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“. Stebiu reakcijas – nuo tikėjimo puikiomis naujosios politinės jėgos perspektyvomis iki visiško skepticizmo, menkinimo ir patyčių.
Manau, pribrendo laikas atsirasti politinei jėgai, kuriai labiausiai rūpės ne tai, ką pasakys Europa ar Azija, bet tai, kokią įtaką Lietuvos žmonių gyvenimui, šalies ekonomikai, Tautos ir Valstybės išlikimui turės priimami politiniai sprendimai. Turime pagaliau sumažinti atskirtį ir skurdą, patyčias ir susipriešinimą, grąžinti į visuomenę empatiją ir žmogišką solidarumą. Ir Lietuva, kurią kuriame, turi demokratiškai atitikti daugumos piliečių siekius ir lūkesčius, o ne saujelės, apsiskelbusios „pažangesniais“, norus ir įsivaizdavimą.
Savo organizaciją statome nuo pamatų. Tikiu, kad neužsikrėsime arogancija ir visažinyste, netapsime vieno lyderio ar šeimyninės dinastijos sąjunga. Narių skirtingumu ir įvairove mūsų sąjunga tarsi mažas Lietuvos modelis. Turime istorinį šansą tapti visuomenei demokratinio veikimo, pagarbos ir sutelkto darbo pavyzdžiu.
Todėl nuo pat sąjungos veiklos pradžios turime sukurti demokratinę partijos valdymo sistemą: stiprūs, savarankiški skyriai, nuolat veikiantys teminiai komitetai. Turime įdiegti narių įtraukimo į aktyvią veiklą, jų patirties ir žinių panaudojimo mechanizmus. Manau, būtini visuotiniai partijos narių referendumai svarbiausiais klausimais. Turime sukurti efektyvius narių nuomonių surinkimo būdus, ir, svarbiausia, – aiškiai apibrėžti vadovybės pareigą reikšti ne asmeninę, bet organizacijos narių daugumos nuomonę. Turime suformuoti partijos narių karjeros rezervą, sukurti skaidrią ir aiškią rinkiminių sąrašų sudarymo ir kandidatų iškėlimo sistemą. Tai – didelis ir sunkus darbas, tačiau tik tai ir yra reali, ne teorinė, bet praktikuojama partinė demokratija.
Tai, kad jau steigimo metu turime tiek puikių, šviesių ir galingų žmonių, sustiprina mano įsitikinimą, kad mums pavyks sukurti efektyvią, žmogišką, geriausia vadybos praktika paremtą, demokratiškai valdomą organizaciją.
2024-08-20T15:20:39+02:00 2022, vasario 3|Naujienos|

Palikti komentarą