Laikinoji Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo darbo grupė

Smulkiuoju ir vidutiniu verslu (SVV) rūpinuosi dar nuo 1997 metų, kai ėmiau burti smulkiuosius verslininkus ir vadovauti Kauno regiono smulkių ir vidutinių verslininkų asociacijai. SVV sudaro mūsų šalies ūkio pagrindą, nes suneša didžiąją dalį lėšų mūsų socialinio solidarumo sistemai – pensijoms ir socialinėms garantijoms – užtikrinti. Naujausiais turimais statistiniais duomenimis, 2020 metais, nepaisant taikytų griežtų pandeminių ribojimų, 75 proc. privataus sektoriaus darbo vietų ir 66 proc. pridėtinės vertės sukūrė smulkusis ir vidutinis verslas.
Pagal SVV reikšmę Lietuvos ekonomikai ir socialinei gerovei jam skiriamas dėmesys turėtų būti žymiai didesnis. Juolab kad smulkiojo verslo problemos, neretai – ir išlikimo klausimai, itin paaštrėjo dabartinių ekonominių sunkumų kontekste. Būtina atidžiau žvelgti į SVV situaciją, įtvirtinti didesnę pagarbą ir pripažinimą verslu užsiimantiems žmonėms, nagrinėti iškylančias problemas, jas spręsti ir ieškoti tinkamiausių verslo rėmimo formų.
Todėl mano iniciatyva Seime įkurta laikinoji Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo darbo grupė į kurią pakviečiau prisijungti tuos Seimo narius, kurie turi supratimą apie SVV prigimtį, yra dirbę versle, turi patirties ir susidūrę su verslo problemomis iš arti.
Darbo grupėje drauge su verslo organizacijų ir valstybės institucijų atstovais analizuosime smulkiojo ir vidutinio verslo problemas, ieškosime sprendimo būdų ir paramos formų, formuluosime konkrečius siūlymus.
2024-08-20T15:08:29+02:00 2022, spalio 12|Naujienos|

Palikti komentarą