Ar narkotikų dekriminalizavimas mažintų ar skatintų vartojimą?

Parengiamosios piaro akcijos „žvėrys, paleiskit mamą, žymią veikėją“ jau pravestos, „žymūs žmonės“/nuomonių formuotojai jau apklausti ir išpiarinti – laikas stumti.
Sutapimas – šiandien jau „dekriminalizavimas“ svarstomas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete.
Kategoriškai esu PRIEŠ narkotinių medžiagų mažmeninės prekybos legalizavimą. Nes tam, kuris legaliai turi „be tikslo platinti“, kažkas JAU NELEGALIAI „išplatino“.
„Lakmuso popierėlio“ klausimas: ar narkotikų dekriminalizavimas mažintų ar skatintų vartojimą? Atsakymas vienareikšmiškas: skatintų. Galbūt galėtų būti įteisintos lengvinančios aplinkybės:
– platintojo, iš kurio įsigijo, atskleidimas;
– sutikimas gydytis nuo priklausomybės.
Šiek tiek atsitraukiame nuo „grietinėlės“
problemų. Didelė dalis narkomanų juk visiškai „nemokūs“, tai baudų didinimas būtų palankus „elitui“ – susimokės. O mąstant apie dugne atsidūrusius žmones, tai, tikėtina, skatins vagystes, plėšimus – reikės lėšų ne tik dozei, bet ir baudai.
Apsilankiau keliuose narkomanų reabilitacijos centruose. Specialistai – kategoriškai prieš dekriminalizavimą. Esmė: niekas nepradėjo nuo didelio kiekio stiprių narkotikų, visų pradžia nekalta – pabandė nuo mažų kiekių lengvų narkotikų ir nejučia labai greitai įklimpo į priklausomybę.
Džiaugiuosi, kad šioms (nuotraukoje) centro gyventojoms – moterims, žmonoms, mamoms – po truputį pavyksta išbristi iš priklausomybių liūno.
2024-08-20T15:02:26+02:00 2022, lapkričio 23|Naujienos|

Palikti komentarą