Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050” projektas

Pamenat, dar sausį rašiau apie parengtą valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050” projektą? Kviečiau komentuoti ir teikti siūlymus projekto rengėjams. Mane neramino, kad pateiktoje „Lietuva 2050“ vizijoje nėra net užuominos apie tautiškumą, lietuviškumą, lietuvių kalbą, patriotizmą, šeimos svarbą, vertybinių dalykų išsaugojimą, puoselėjimą.
Žinoma, pasiūlymus pateikiau ir aš. Džiaugiuosi, kad ne tik mano, bet ir piliečių, organizacijų siūlymai neliko nepastebėti – visi jie sudėti į viešosios konsultacijos dėl Lietuvos ateities vizijos ir strateginių ambicijų ataskaitą (su ataskaita galima susipažinti čia: https://bit.ly/3jYH1Jb). Kaip teigia projekto rengėjų atstovai, ši ataskaita kartu su rekomendacijomis bus pateiktos Valstybės pažangos tarybai ir jos koordinacinei grupei, taip pat „Lietuva 2050“ kūrėjų komandai.
Apsvarsčius ir įvertinus pasiūlymus ir rekomendacijas, bus patikslintas Lietuvos ateities vizijos ir strateginių ambicijų („Lietuva 2050”) tekstas. Informacija apie tai, kokie tikslinimai buvo atlikti, bus pateikta kartu su Lietuvos Respublikos Vyriausybės teikiamu Lietuvos ateities vizijos („Lietuva 2050”) tekstu.
Viliuosi, kad mano siūlymai dėl tautiškumo, lietuviškumo, lietuvių kalbos, patriotizmo, šeimos svarbos, vertybinių dalykų išsaugojimo ir puoselėjimo atsidurs ne tik viešosios konsultacijos dėl Lietuvos ateities vizijos ir strateginių ambicijų ataskaitoje, bet ir galutinėje Lietuvos ateities vizijoje.
2024-08-20T15:59:33+02:00 2023, vasario 15|Naujienos|

Palikti komentarą