Susitikimas su ombudsmenu Adam Abramowicz ir jo kolegomis Varšuvoje

Senų svajonių išsipildymas.
Jau daugelį metų rūpindamasi smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) reikalais, sužinojau apie JAV veikiančią SVV ombudsmeno instituciją. Veikdama kaip tarpininkas tarp valdžios institucijų ir verslininkų, institucija daro didžiulę įtaką verslo sąlygų gerinimui, konfliktų mažinimui, korupcijos prevencijai.
Neabejoju, kad tokia institucija būtų labai reikalinga ir Lietuvoje. Nuo 2019 metų SVV ombudsmeno institucija pradėjo veikti ir kaimyninėje Lenkijoje. Per tris veikimo metus organizacija įrodė savo reikalingumą ir veiksmingumą. Tai patvirtina oficiali 3 metų veiklos vertinimo valstybinė ataskaita.
Džiaugiuosi, kad Seimo Ekonomikos komiteto kolegos palaikė mano iniciatyvą ir praėjusią savaitę lankėmės Varšuvoje, kur susipažinome su ombudsmenu Adam Abramowicz ir jo kolegomis. Taip pat susitikome su Lenkijos Seimo Ekonomikos komisijos nariais, kur aptarėm SVV padėtį, ombudsmeno institucijos reikšmę ir kitas aktualijas.
Laukia tolesnis intensyvus darbas, detaliai analizuojant Lenkijos ombudsmeno institucijos modelį ir galimybes jį pritaikyti Lietuvoje.
2024-08-20T15:58:13+02:00 2023, balandžio 18|Naujienos|

Palikti komentarą