Didieji baiminasi atlaisvinimų smulkiesiems?

Skaitau štai straipsnyje, kad didieji baiminasi atlaisvinimų smulkiesiems: padaugėjus užsikrėtimams, nebūtų kam dirbti (suprask, – jų įmonėse). „Didesnės įmonės tikrai baiminasi, nes yra įsipareigojimai prieš pirkėjus, klientus”.

…Pavadinti tokius samprotavimus kitaip, kaip cinizmu ir savanaudiškumu, nelabai pavyktų. Ar smulkusis verslas neturi įsipareigojimų nei prieš pirkėjus, nei prieš klientus?! Ar atmestina priešinga galimybė, kad didesnėje įmonėje užsikrėtęs žmogus parneš „karūnas” artimiesiems ir pažįstamiems? (Pastarosiomis dienomis girdėjosi informacija apie COVID protrūkius įmonėse).

Vyriausybei patariančioje Ekspertų taryboje nėra nė vieno smulkiojo verslo atstovo. Tačiau net keli atstovaujantys stambius verslus ir jų darbuotojus. Bijau, kad šis aprašytas „didžiųjų baiminimasis” vėl nevirstų ekspertų rekomendacijomis neatlaisvinti suvaržymų smulkiesiems. O gal pvz. Lietuvos skautijos vyriausioji skautininkė, taip pat įtraukta į minėtą ekspertų tarybą ar kas kitas, pastarojoje nesant nei vieno smulkaus verslo atstovo, atsistos smulkiųjų verslų ir sąžiningos konkurencijos pusėje?

Faktas – PAVYKO NUKIRPTI TYLĄ! Smulkieji garsiai pareiškė apie savo kritinę situaciją ir buvo išklausyti.

Ar išgirdo – žinosim šiandien: laukiame Vyriausybės sprendimo, grąžinančio teisę saugiai dirbti smulkiems prekybininkams, grožio specialistams.

Beje, šiandien ministrė Aušrinė Armonaitė dalyvauja tiesioginiame „Kirpkime tylą!“ online eteryje. Viltinga, kad sutiko dalyvauti, matyt, tikisi turėti gerų naujienų smulkiojo verslo bendruomenei!

2021-06-11T07:36:24+02:00 2021, vasario 10|Naujienos|

Palikti komentarą