Ekonomikos komiteto posėdyje nagrinėtas sporto sektoriaus veiklos atnaujinimo klausimas

Dar vienas svarbus klausimas, nagrinėtas Ekonomikos komitete – dėl sporto sektoriaus veiklos atnaujinimo.
Šiuo metu nėra aišku, kaip nustatomas verslo veiklos pavojingumas, kuomet vieniems verslams leidžiama veikti, o kiti uždaryti jau keletą mėnesių. Sporto bendruomenė, kaip ir visi piliečiai, kasdien mato minias žmonių prekybos centruose, ir tai, palyginus su, tarkime, individualių treniruočių draudimu, tikrai atrodo nelogiškai.
Siūlau inicijuoti parlamentinę verslų atidarymo/uždarymo kontrolę. Privalo būti algoritmas, aiškių kriterijų sistema, kai remiantis ne kuo kitu, o būtent veiklos pavojingumo lygiu bei galimybėmis užtikrinti veiksmingą apsaugą nuo viruso plitimo būtų nustatytas konkurencijos bei lygiateisiškumo principų nepažeidžiantis, logiškas veiklų atidarymo eiliškumas.
Kita problema – verslo patirtų ir toliau patiriamų nuostolių kompensavimas. Verslų uždarymas – valstybės sprendimas, sąlygojantis didžiulius konkrečius verslininkų nuostolius. Prasidėję kompensavimo procesai netenkina nei greičiu, nei dydžiu, nei paramą organizuojančių valdininkų požiūriu.
Toliau kelsiu tuos pačius klausimus. Tikiuosi ne tik paaiškinimų apie administravimo problemas, bet ir efektyvių pagalbos verslui sprendimų.

Video iš posėdžio rasite čia.

2021-06-11T07:53:17+02:00 2021, kovo 8|Naujienos|

Palikti komentarą